28/2/17

Για τις αντισυνδικαλιστικές προτάσεις και πρακτικές - Αρίδας Μανώλης, Αιρετός ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσ/νίκης


                                             ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
Για τις αντισυνδικαλιστικές προτάσεις και πρακτικές
                                                            28-2-2017

     Επειδή ήμουν παρών στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Δ΄ ΕΛΜΕΘ η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2017 δεν κατανοώ την παρελκυστική αναφορά του αιρετού της ΔΑΚΕ στο ενημερωτικό του, που έστειλε στις 24-2-2017 το οποίο επισυνάπτω (βλ. εδώ), στο άρθρο 27 του καταστατικού των ΕΛΜΕ το οποίο αναφέρεται στις Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις που γίνονται το Νοέμβριο ( εκλογοαπολογιστική ) και το Μάιο.
     Παρόλα αυτά επειδή θεωρώ ότι οι αιρετοί πρέπει να ενημερώνουν τακτικά και χωρίς εξαιρέσεις  όλα τα Διοικητικά Συμβούλια τις Τακτικές και τις Έκτακτες Συνελεύσεις του Σωματείου θέλω να σας ενημερώσω ότι πότε δεν ζητήθηκε ο λόγος από τον αιρετό της ΔΑΚΕ για να ενημερώσει για θέματα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, στην Γενική Συνέλευση στις 15-2-2017.
     Αυτό που επίμονα και με ασφαλίτικο ύφος ζητούσε ήταν το όνομα συναδέλφου που ανέφερε ότι ο συνδικαλιστής Γ. Τόδας Πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕΘ πρότεινε την αμισθί εργασία στους συναδέλφους που συμμετείχαν στην ημερίδα της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Βόρειας Ελλάδας (ΕΚΑΔΕΒΕ).
     Το ίδιο ακριβώς προσπαθεί να επιβάλλει και στους συναδέλφους διοικητικούς που υπηρετούν στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης προτείνοντας τους να δουλέψουν αμισθί μετά το πέρας του εργασιακού τους ωραρίου (πχ. το απόγευμα, το βράδυ, τα μεσάνυχτα και τα Σαββατοκύριακα), αλλά αρμοδιότερο για να δώσει απάντηση στην συγκεκριμένη αντεργατική πρόταση είναι το Σωματείο των συναδέλφων Διοικητικών υπαλλήλων

     Οι παραπάνω αντισυνδικαλιστικές-αντεργατικές προτάσεις και συμπεριφορές ΔΕΝ έχουν και δεν πρέπει να έχουν καμιά θέση στο Εργατικό Κίνημα στο Σωματείο μας και στην Εκπαιδευτική Κοινότητα.

Άρθρο 27

1.     Ανώτατο όργανο της ΕΛΜΕ είναι η Γενική Συνέλευση των μελών της
2.     Στη διάρκεια του συνδικαλιστικού έτους γίνονται δύο τακτικές γενικές συνελεύσεις.
Η πρώτη πραγματοποιείται μέσα στο Νοέμβρη και η δεύτερη μέσα στο Μάη.
 Στην  τακτική Γ.Σ. του Νοέμβρη λογοδοτεί το Δ.Σ. για τις πράξεις και ενέργειες του κατά τη διάρκεια της θητείας του, γίνεται ο οικονομικός απολογισμός και διαβάζεται η έκθεση της Ε.Ε. σχετικά με τη δράση του Δ.Σ. Λογοδοτούν επίσης ο αντιπρόσωπος ή οι αντιπρόσωποι της ΕΛΜΕ, που παραβρέθηκαν στο συνέδριο της ΟΛΜΕ, όπως επίσης και οι αιρετοί των υπηρεσιακών συμβουλίων. Γίνεται κριτική των πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ. και ακολουθεί ψηφοφορία για την έγκριση ή όχι των πεπραγμένων του Δ.Σ. και του προϋπολογισμού του επόμενου συνδικαλιστικού χρόνου. Συζητιούνται και ψηφίζονται οι προτάσεις του απερχόμενου Δ.Σ. για τα τοπικά προβλήματα. Κατόπιν η Γενική Συνέλευση εκλέγει με μυστική ψηφοφορία το νέο Δ.Σ. και Ε.Ε.


Αρίδας Μανώλης Αιρετός ΠΥΣΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης
( Κιν. 6974419837 ηλ.διευθ. manaridas@gmail.com )