3/12/21

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ΄ΕΛΜΕ (δεύτερη ανακοίνωση)

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ΄ΕΛΜΕ 

Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας (25/11) ενημερώσαμε ότι καλούσαμε σε άμεση σύγκληση του Δ.Σ. της Δ΄ΕΛΜΕΘ με θέμα την υλοποίηση της από 23-11-2021 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για κήρυξη απεργίας αποχής από την Δ΄ΕΛΜΕΘ.

Την Τετάρτη 1-12-2021 και μετά από αναβολές έγινε συνεδρίαση του Δ.Σ.

Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ,ΑΣΕ/ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ αρνήθηκαν την υλοποίηση της απόφασης για κήρυξη απεργίας αποχής.

·        Δε μας εκπλήσσει  η στάση του Προέδρου της ΔΑΚΕ που από την έναρξη του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση λειτουργώντας ως εκτελεστικός βραχίονας του Υπουργείου προσπαθούσε με κάθε μέσο να υποσκάψει και να υπονομεύσει την όλη προσπάθεια δηλώνοντας στις Γ.Σ. ότι δεν θα υλοποιήσει  τις αποφάσεις τους

·        Δε μας εκπλήσσει  η στάση των ΣΥΝΕΚ που ψήφισαν λευκό. Ταυτίζονται με ΔΑΚΕ και ΠΕΚ, που μπροστά στη μαζικότητα και αποφασιστικότητα του κλάδου που ξεπέρασε  τα όρια μιας ανέξοδης διαμαρτυρίας, έσπευσαν να κλείσουν το ρήγμα που άνοιξε ο κόσμος της εκπαίδευσης με την μαζική συμμετοχή του στην απεργία-αποχή.

·        Η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ μετά την ανακοίνωση μας (25/11) αφού πρώτα μας κατήγγειλε για σπέκουλα και ψεύδη μας διαβεβαίωνε ότι «η ΑΣΕ σαν τη μόνη ενωτική δύναμη, προτείνουμε Δ.Σ Δευτέρα ή Τρίτη για την υλοποίηση των αποφάσεων» και σε νέα ερώτηση που θέσαμε μετά την αναβολή του Δ.Σ για την Τετάρτη μας απαντούσε «Τετάρτη και θα συμφωνήσουμε την ώρα. μια ψυχραιμία χρειάζεται. Δημιουργείς ένταση χωρίς λόγο στα ήδη συμφωνημένα». Στην συνεδρίαση της Τετάρτης αναίρεσε τις δεσμεύσεις της και ο Αντιπρόεδρος μέλος της ΑΣΕ αρνήθηκε να υλοποιήσει την απόφαση τις Γ.Σ. Από τα παραπάνω φαίνεται ότι και η ΑΣΕ έχει ενταχθεί στο μπλοκ των παρατάξεων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν την συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση των σχολείων.

Στο Δ.Σ. της Τετάρτης δηλώσαμε ότι θα υλοποιήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και αποχωρήσαμε

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ’ ΕΛΜΕ