9/12/21

ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ: Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΥΠΑΙΘ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΟ Ν. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ: Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΥΠΑΙΘ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΟ Ν. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! 

Το υπουργείο Παιδείας κόβει την άδεια για τη συνδικαλιστική διευκόλυνση που είναι νομικά κατοχυρωμένη. Οι ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΉΣ και ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ,  όπως και όλοι οι Δ/ντές εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα , σε πλήρη ευθυγράμμιση με το Υπ. Παιδείας, αρνήθηκαν να χορηγήσουν άδεια για  την τακτική Γ. Σ. και τις εκλογές ανάδειξης νέου Δ. Σ. της Δ΄ΕΛΜΕ-Θ  που ζητήθηκε με αίτημα , στα πλαίσια του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη.

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την παραπάνω ενέργεια του ΥΠΑΙΘ,  καθώς αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ενάντια στα συνδικάτα και τις συλλογικές εκφράσεις αντίστασης και αγώνα των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων.

Πληροφορούμε το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση ότι η λειτουργία των σωματείων μας δεν πρόκειται να ανασταλεί ούτε θα επιτρέψουμε να διαλυθούν αυτά ,όσα προσκόμματα και εμπόδια κι αν μας βάλουν. Θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, αμφισβητώντας έμπρακτα την προσπάθεια να μπουν οι συλλογικές διαδικασίες «στον γύψο»!

Η μαζική συμμετοχή μας  στην συνέλευση και τις εκλογές του σωματείου μας  είναι η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια  κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ  χτυπήσουν το δικαίωμα της διεκδίκησης και της εκπροσώπησης μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!