15/12/15

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση - Διακήρυξη για τις εκλογές Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Δ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ. ΞΑΝΑ!

ΟΧΙ στο ρεαλισμό της υποταγής!
Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά τα μνημόνια διαδέχονται το ένα μετά το άλλο και η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα αποκτά όλο και μεγαλύτερη ένταση και βάθος. Το συντριπτικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού  στο  δημοψήφισμα  μεταλλάχθηκε  σε  συστημικό  ΝΑΙ  στα  μνημόνια  από  την  Κυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Γίνεται πλέον καθαρό σε όλο και περισσότερους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η «πάση θυσία» εφαρμογή του μνημονίου. Με την υλοποίηση του 3ου μνημονίου και όλων των προαπαιτούμενων που προηγήθηκαν και ακολουθούν ολοκληρώνεται το σχέδιο της πλήρους φτωχοποίησης του λαού, και της ολοκληρωτικής απαξίωσης της χώρας μας.

Ο κατάλογος των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει τελειωμό. Νέα μεγαλύτερη φοροληστεία. Εκ νέου επιβολή του ΕΝΦΙΑ. Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Πλήρης διάλυση και συντριβή της κοινωνικής ασφάλισης και μετατροπή της σε ανταποδοτική (ό,τι πληρώσεις – παίρνεις). Διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και λεηλασία των εισφορών των εργαζομένων. Δουλειά μέχρι τα… βαθιά γεράματα. Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμοι, ενέργεια κλπ) και εκποίησή της στο βωμό του δημοσίου χρέους. Όλα τα παραπάνω είναι ορισμένα από τα δεκάδες εφαρμοστικά μέτρα και τα προαπαιτούμενα τα οποία έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης για την εξεύρεση ισοδύναμων και «λείανσης» του 3ου μνημονίου καθώς και το περίφημο «παράλληλο πρόγραμμα»-κάτι σαν το παράλληλο σύμπαν, με το οποίο ως γνωστόν είναι ανθρωπίνως αδύνατη η επικοινωνία- έχουν παρατείνει το κλίμα της αναμονής και του εφησυχασμού ώστε τελικά να εφαρμοστεί ανεμπόδιστα η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

Η δημόσια δωρεάν περίθαλψη διαλύεται όλο και περισσότερο. Οι ελληνικές κυβερνήσεις που υλοποιώντας το 1ο, 2ο και σήμερα το 3ο μνημόνιο, εφαρμόζουν πολιτικές αποκλεισμού από το δημόσιο σύστημα υγείας, είναι υπεύθυνες για θεσμικές κρατικές δολοφονίες και τίποτε λιγότερο: είτε συναινούν και υπερασπίζονται είτε υποτάσσονται στην απάνθρωπη λογική της ανταποδοτικότητας στην υγεία: ό,τι πληρώσεις, αυτό θα πάρεις και αν υπάρχει. Αν πάλι δεν έχεις, έχασες. Την υγεία σου ή και τη ζωή σου. Τόσο απλά και κυνικά, εν τέλει, εφαρμόζουν την παγκόσμια νεοφιλελεύθερη πολιτική, που ελαχιστοποιεί τις κοινωνικές δαπάνες και ορίζοντας την υγεία και τη ζωή ως οικονομικό μέγεθος τις εκχωρεί στην αγορά σκορπώντας την αρρώστια και το θάνατο.

Τα ίδια και στην εκπαίδευση:
H  κυβέρνηση  προτάσσει  τη  γενικευμένη  ελαστική  και  επισφαλή  εργασία  και  την  πολιτική  των μηδενικών διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών. Οι πιο πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Ν.Φίλη,  ότι  περίπου  2000  κενά  δεν  θα  καλυφθούν  στη  φετινή  χρονιά,  είναι  σαφής  ομολογία  της συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής στην εκπαίδευση. Από την πολιτική των μηδενικών διορισμών πλήττονται άμεσα τα πιο ευαίσθητα τμήματα της εκπαίδευσης όπως τα σχολεία ειδικής αγωγής, ενώ η επαγγελματική εκπαίδευση βρίσκεται στα όρια της πλήρους εγκατάλειψης.

Δεν έχουν τελειωμό τα μέτρα για τους εκπαιδευτικούς
Οι νέοι ταξικοί φραγμοί στο δικαίωμα στις σπουδές, η κινητικότητα στο δημόσιο, η νέα αύξηση του ωραρίου και η αξιολόγηση είναι στους στόχους των «βέλτιστων πρακτικών» του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. Ταυτόχρονα προχωρά με γοργούς ρυθμούς για να εφαρμοστεί από την αρχή της νέας χρονιάς το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο που αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους
Στη μαυρίλα του κοινωνικού εργασιακού μεσαίωνα, προστίθενται ο άκρατος ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ-Ε.Ε) που ξαναχαράσσουν σύνορα και στο όνομα των καπιταλιστικών κερδών, του ξεπεράσματος της κρίσης τους και των γεωπολιτικών τους συμφερόντων σπρώχνουν στην προσφυγιά εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο και η έκφραση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες συνδέεται άρρηκτα με τις  μάχες  που  πρέπει  να  δοθούν  για  την  ανατροπή  των  βάρβαρων  αντιλαϊκών  μέτρων  του  3ου μνημονίου.
Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής και εφησυχασμού. Πρέπει να ξαναπάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Αυτό απαιτεί την επανίδρυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος σε αντιπαράθεση με τον   παλιό και νέο, υποταγμένο και συμβιβασμένο, κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Με ενωτική προσπάθεια στη βάση, στις ΕΛΜΕ, με συντονισμένους αγώνες σε όλα τα επίπεδα, με
συσπείρωση  και  των  ανέργων  συναδέλφων  μας  και  των  ελαστικά  εργαζομένων,  μπορούμε  να σταματήσουμε αυτή την απάνθρωπη «φιλελεύθερη» πολιτική.
Απέναντι στη «μία και μοναδική αλήθεια » που θέλουν να επιβάλλουν κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΕΕ –
ΟΟΣΑ  είναι  επιτακτική  ανάγκη  να  αντιπαραθέσουμε  την  αλήθεια  των  αναγκών  του  λαού,  των εργατικών δικαιωμάτων, της κοινωνικής αξιοπρέπειας.

Ξαναπιάνουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων και διεκδικούμε:
  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία.. Ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ
  • Καμία αύξηση του διδακτικού ωραρίου - επαναφορά του στα ισχύοντα το 2013.
  • Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη - αποκατάσταση απωλειών.
  • Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Δημόσια κοινωνική ασφάλιση, υγεία – πρόνοια.
  • Οριστική διαγραφή του χρέους.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
  • Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας και ύφεσης, κυβέρνησης - ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ
  • Κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων

Η απαίτηση των καιρών είναι σαφής και δεδομένη.
Αντισταθείτε, φωνάζει ο καιρός.
Τώρα αντισταθείτε, τώρα που είναι το πιο δύσκολο.
Ενωθείτε και αντισταθείτε.