8/2/16

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Για την Απεργία της 4ης Φλεβάρη
Διαφορετικές κυβερνήσεις. Ίδιες τακτικές

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Για την απεργία της 4ης Φλεβάρη

Διαφορετικές κυβερνήσεις. Ιδιες τακτικές

Ο φόβος της Κυβέρνησης δεν κρύβεται. Αφού δεν κατάφερε να σπείρει τον κοινωνικό αυτοματισμό μετέτρεψε το Υπουργείο Παιδείας σε Υπουργείου Προπαγάνδας το οποίο έσπευσε να δημοσιεύσει πλασματικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία της τάξης του 18,43%. Ο νυν υπουργός παιδείας ακολούθησε τη συνήθη και προσφιλή  τακτική των προκατόχων του και ανακοίνωσε μικρά απεργιακά ποσοστά ελπίζοντας να ανακόψει το μεγάλο κύμα οργής και αγανάκτησης που κατακλύζει τον κόσμο της εκπαίδευσης για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και για τις αντιεκαπαιδευτικές νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που προετοιμάζει το υπουργείο για τη δημόσια εκπαίδευση.
Να σας ενημερώσουμε λοιπόν κ. Υπουργέ, ότι στο νομό Θεσσαλονίκης ένας στους τρεις εκπαιδευτικούς στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση δήλωσε απεργός! Τα ψέματα της Κυβέρνησης  «έχουν κοντά ποδάρια»
Η απεργιακή κινητοποίηση στην εκπαίδευση έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις! Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα, δήλωσαν απεργοί.
Η αλήθεια του δρόμου, ο μεγαλειώδης όγκος των συλλαλητηρίων διέψευσε τις προσδοκίες της ΕΕ και ΔΝΤ που θεωρούσαν ότι η Κυβέρνηση-Δούρειος Ίππος της σοσιαλφιλελεύθερης «αριστεράς» θα περάσει χωρίς αντιδράσεις την απάνθρωπη «φιλελεύθερη» πολιτική τους.
Η συμμετοχή μας στην πολυπληθέστερη κινητοποίηση στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ,τους αγρότες, και τους αυτοαπασχολούμενους έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, στα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και στο κουαρτέτο των δανειστών ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουμε λυγίσει, δεν έχουμε υποταχθεί και είμαστε όρθιοι με το κεφάλι ψηλά για να δώσουμε τη μάχη μέχρι την τελική νίκη.
Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων της λιτότητας. Να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τις πολιτικές κυβέρνησης –Ε.Ε. Δ.Ν.Τ. κεφαλαίου.
Συνεχίζουμε πιο δυνατά και δυναμικά. Η σημερινή μεγαλειώδης συγκέντρωση μας δίνει δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία!

Η 4 Φλεβάρη είναι μόνο η αρχή !