7/5/17

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - 3,5 % Πρωτογενές Πλεόνασμα vs 3,1% μεταθέσεις στη Δ.Ε.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
3,5 % Πρωτογενές Πλεόνασμα vs 3,1% μεταθέσεις στη Δ.Ε.
 
Λευκός καπνός στο Χίλτον για τις οικονομικές ελίτ μαύρος καπνός για τους εργαζόμενους σε όλη την χώρα.
     Το ελάχιστο ποσοστό μεταθέσεων αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι όλες οι συστημικές Κυβερνήσεις είχαν και έχουν σκοπό να χρησιμοποιήσουν τους εργαζόμενους ως καύσιμη ύλη, στο Μολώχ της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, για την αναθέρμανση της οικονομίας της αγοράς που αποσυντίθεται .
     Για άλλη μια φορά, στο "βωμό" της δημοσιονομικής προσαρμογής και της εξυπηρέτησης του χρέους χιλιάδες από μας θα οδηγηθούμε στην οικονομική εξουθένωση μακριά από τα σπίτια μας.
     Το Υπουργείου Παιδείας με οδικό χάρτη τις «βέλτιστες» πρακτικές του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε χρησιμοποιεί την εντατικοποίηση της εργασίας και τη μείωση του εργασιακού κόστους, για να αποδώσει στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το μερίδιο που του αναλογεί για την εξασφάλιση των αιματηρών πρωτογενών πλεονασμάτων.
     Εδώ και πολύ καιρό σχεδίασε και εφάρμοσε αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που οδηγούν σε πλασματικά πλεονάσματα εκπαιδευτικών και ταυτόχρονα περιστέλλουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις καταργήσεις υπεύθυνων εργαστηρίων, τη μείωση του ωρολογίου προγράμματος σε γυμνάσια, τις νέες ρυθμίσεις για τα ξενόγλωσσα τμήματα και τα τμήματα με μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, το χαρακτηρισμό φοίτησης στα ΕΠΑΛ και ο κατάλογος δεν έχει τέλος…
     Επιπλέον, με την εντατικοποίηση της εργασίας μας ( π.χ. γ αναθέσεις, υποχρεωτική κινητικότητα σε ΙΕΚ ΣΔΕ ΣΕΚ )προσπαθεί να καλύψει τα κενά σε όλο το φάσμα της Εκπαίδευσης (τυπική, μη τυπική, α/θμια, β/θμια, γ/θμια κ.τ.λ. ) και να οδηγήσει στην απόλυση και την ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές συνάδελφους μας.
     Η νέα συμφωνία-4ο μνημόνιο, ( ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, αντεργατικές απορυθμίσεις κ.τ.λ. ), δημιουργεί νέα καθήκοντα, προκειμένου “να βγουν τα νούμερα”, και στο Υπουργείο Παιδείας με αποτέλεσμα την αποδόμηση της δωρεάν δημόσιας καθολικής Παιδείας.
     Αφού επεκτείνει επιπρόσθετα την εντατικοποίηση της εργασίας μας μέσω της ενοποίησης των ειδικοτήτων και της ενοποίησης των περιοχών ΔΔΕ (μετάθεσης), θα προχωρήσει πιθανά από τη σχολική χρονιά 2018-19 και στην υπογεγραμμένη στο τρίτο μνημόνιο αύξηση του διδακτικού ωραρίου
Τα δύο τελευταία χρόνια η ΟΛΜΕ, με ευθύνη των ΣΥΝΕΚ και της ΔΑΚΕ, έχει απονεκρωθεί.
     Τα μεν ΣΥΝΕΚ στήριζαν κριτικά την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δυναμιτίζοντας οποιαδήποτε προσπάθεια κινητοποίησης του συνδικάτου η δε ΔΑΚΕ ομονοώντας με τα ΣΥΝΕΚ προλείανε το έδαφος για την επικράτηση της ακινησίας έτσι ώστε στην περίπτωση της ανόδου στην Κυβέρνηση, της brutal μνημονιακής Νέας Δημοκρατίας το συνδικάτο να πάρει τις θέσεις των πρόθυμων φερέφωνων της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ
Συνάδελφοι συναδέλφισσες δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Όσο αυτοί νομίζουν ότι μας νίκησαν και εμείς θεωρούμε ότι ηττηθήκαμε ο μαύρος καπνός από τα αποκαΐδια της βάρβαρης πολιτικής τους θα απλώνεται στις ζωές μας.

Το να θες ν'αλλάξεις τον κόσμο, δεν είναι ουτοπία ούτε τρέλα.
Είναι δικαιοσύνη