9/4/19

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο όλων των εργαζομένων, ας δείξουμε τη δύναμή της.

    Αύριο 11 του Απρίλη πραγματοποιείται η πανελλαδική απεργία των διανομέων (ντελιβεράδες, κούριερ, εξωτερικοί). Ο κλάδος αυτών των εργαζομένων, με μεγάλο αριθμό εργατικών ατυχημάτων και θανάτων, αντιμετωπίζει καθημερινά και σοβαρά προβλήματα που λόγω των 14 θανάτων μέσα σε ενάμιση χρόνο, ήρθαν στην επιφάνεια. Από τη μαύρη ή κακοπληρωμένη εργασία μέχρι την εντατικοποίηση και την ανυπαρξία μέσων προστασίας. Τα σωματεία των εργαζόμενων με τα μηχανάκια, εργαζόμενων «αόρατων» για πολλούς, διεκδικούν εδώ και χρόνια -και σε αντίθεση με τον γραφειοκρατικό/εργοδοτικό συνδικαλισμό του καναπέ και τη διαχρονική κρατική κοροϊδία- τα στοιχειώδη για την εξασφάλιση της εργασιακής αξιοπρέπειας και διαβίωσης: να παρέχει η εταιρεία το δίκυκλο για τη δουλειά τους, καθώς και τα μέσα ατομικής προστασίας, την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, την αντιμετώπισή τους ως υπαρκτό και ενιαίο κλάδο εργαζομένων, ΣΣΕ κλπ.

     Από ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Θεσ/κης, μετά από έναν ακόμα θάνατο μεταφέρουμε:
«-Καταγγέλλουμε τους εργοδότες γιατί μας δολοφονούν για 3€/ ώρα και μας κλέβουν από παντού (δώρα, υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες κτλ) για να αυξήσουν τα κέρδη τους! 
-Καταγγέλλουμε τους εργοδότες που μας χρονομετρούν, μας αναγκάζουν να τρέχουμε, να δουλεύουμε 10-12ώρες την ημέρα χωρίς διάλειμμα, αντί να κάνουν προσλήψεις!
-Καταγγέλλουμε τους εργοδότες  που μας έχουν ανασφάλιστους η υποασφαλισμένους γιατί δήθεν «δεν βγαίνουν», ενώ ανοίγουν τα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο!
-Καταγγέλλουμε τους εργοδότες που κλέβουν τον ιδρώτα μας, μας  βρίζουν, απειλούν, χειροδικούν και τελικά αν διαμαρτυρηθούμε μας απολύουν!
-Καταγγέλλουμε όλους όσους ψηφίσαν τα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα, δήθεν για να φέρουν την «ανάπτυξη», αλλά τελικά βιώνουμε την πείνα, την εξαθλίωση, το θάνατο!»

Η απεργία αυτή πρέπει να νικήσει!

Δεν είμαστε πελάτες / καταναλωτές, είμαστε εργαζόμενοι/ες.
                                                                             
Mποϋκοτάζ στις 11 του Απρίλη σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν υπηρεσίες διανομής

Νίκη στην Απεργία των Διανομέων
Νίκη για όλους