24/10/19

Δελτίο τύπου σχετικά με την παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ την Τρίτη 22/10/19

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ΄ΕΛΜΕΘ-ΑΓ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
       Μαζική και δυναμική συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησε και σήμερα η Α΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με παρουσία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών και απαίτησαν για άλλη μια φορά από το Υπουργείο την έγκριση όλων των τμημάτων Προσανατολισμού ΓΕΛ στο νομό Θεσσαλονίκης.
Τα περισσότερα βρίσκονται σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών, και αν δεν προχωρήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το υπουργείο στην έγκρισή τους, τινάζεται στον αέρα όλη η Γ΄ τάξη και υπονομεύεται η λειτουργία των σχολείων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το ΓΕΛ Αδένδρου, Καλοχωρίου και ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, καθώς και Αγ.Γεωργίου (Ασπροβάλτα), Μαδύτου, Σταυρού, Καλλινδοίων, Κολχικού, Σοχού, 2ο ΓΕΛ Κουφαλίων (Πρόχωμα) (Β΄και Γ΄τάξη).
      Μετά από συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης πήραμε τη ρητή διαβεβαίωση ότι ο υπουργός γνωρίζει το πρόβλημα, όπως φυσικά και η Υπουργός Παιδείας και θα το μεταφέρει άμεσα στον πρωθυπουργό με θετική εισήγηση από την πλευρά του.
      Από σήμερα θα γνωρίζει και ο πρωθυπουργός για τον εμπαιγμό του Υπουργείου Παιδείας που ολιγωρεί στην συμπληρωματική έγκριση όλων των τμημάτων Προσανατολισμού ΓΕΛ στο νομό Θεσσαλονίκης ενώ έχουμε φτάσει ήδη στα μέσα του Οκτώβρη!!        
Η πολιτική ευθύνη είναι πλέον ακέραια δική του!!   

Απαιτούμε τώρα την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού της Β΄ και  Γ΄ Λυκείου χωρίς καμία εξαίρεση και χωρίς καμία ευνοϊκή μεταχείριση!!!

Να μη χαθούν άλλες διδακτικές ώρες και οι μαθητές όλων των παραπάνω σχολείων να κάνουν επιτέλους μάθημα!!!
     Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθείται απ’ όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή, μια πολιτική που με τη χρόνια υποχρηματοδότηση, τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις, τη σύνδεση με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, την υλοποίηση οδηγιών της ΕΕ, έχει οδηγήσει σε επιδείνωση της κατάστασης στην Παιδεία. Η προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «κανονικότητας» καταρρέει μπροστά στην πραγματικότητα. 

Ζητάμε από την ΟΛΜΕ να κάνει άμεσα παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας και να απαιτήσει την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων

Αυτή είναι η πολιτική που καταδικάζει σε κλείσιμο τα τμήματα και τα σχολεία!!!

ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ! ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΚΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ!