7/4/20

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΑΓ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Δ΄ΕΛΜΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΚΗΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΑΓ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Δ΄ΕΛΜΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
( Το παρακάτω κείμενο κατατέθηκε στο Δ.Σ. της Δ΄ΕΛΜΕΘ για απόφαση δια περιφοράς στις 3/4 και δεν υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ-ΣΥΝΕΚ. Ανάλογου περιεχομένου κείμενα που καταθέσαμε από τις 19/3 είχαν την ίδια τύχη )

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΚΗΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

     Καταγγέλλουμε  τις απαράδεκτες προσπάθειες του Υπουργείου και των διοικήσεων, ΠΔΕ Κ.Μ ,ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ και ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ, ορισμένων συντονιστών) να εκβιάσουν συναδέλφους ώστε να υλοποιήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ζητώντας  με πρόσφατα έγγραφα προς τα σχολεία και την ονομαστική καταγραφή  τους!
     Με αυτή τη μεθόδευση καταστρατηγούν τον εθελοντικό χαρακτήρα της συμμετοχής, κατηγοριοποιούνται οι εκπαιδευτικοί, στοχοποιούνται όσοι δεν θέλησαν ή δε μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τις πλατφόρμες του υπουργείου και καταγράφονται σε φόρμες που μπορεί το υπουργείο να χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν.
     Το Υπουργείο επιχειρεί μ' αυτό τον τρόπο να καλύψει τις επικοινωνιακές του σκοπιμότητες, να κρύψει και να μεταθέσει στους εκπαιδευτικούς τις τεράστιες ευθύνες και ανεπάρκειές του, την ώρα, μάλιστα, που το ΠΣΔ σέρνεται στην κυριολεξία και πολλοί μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί δεν έχουν τον ανάλογο τεχνολογικό εξοπλισμό. Επιχειρεί  να εκβιάσει τους  συναδέλφους   να  υλοποιήσουν την εξ αποστάσεως  διδασκαλία ,ώστε να κατηγοριοποιήσει εκπαιδευτικούς και σχολεία και να προωθήσει την αξιολόγηση μέσα στην κρίση της πανδημίας. Αγνοεί  και ούτε μεριμνά για τα χιλιάδες παιδιά που δεν έχουν και ούτε θα αποκτήσουν δυνατότητα πρόσβασης στις ψηφιακές πλατφόρμες.
     Δε συναινούμε στην επίδειξη πλασματικών στοιχείων και εικονικών επιτυχιών στην οποία επιδίδεται το  Υπουργείο, όταν μάλιστα δεν έχει  στηρίξει το δημόσιο σχολείο, ούτε τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζουμε ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι προαιρετική

     Καλούμε το Υπουργείο, την ΠΔΕ ΚΜ, και τις ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ και ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ να αποσύρουν τώρα τις οδηγίες για συμπλήρωση στοιχείων και ονομαστική καταγραφή των συναδέλφων και να μην αποστείλουν στοιχεία στο υπουργείο.
     Καλούμε τους διευθυντές να μην συμπληρώνουν καμία φόρμα και τους συναδέλφους να μην καταθέσουν κανένα στοιχείο.
     Η ΕΛΜΕ θα παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη σε όλους τους συναδέλφους, για να μην υποκύπτουν σε κανέναν εκβιασμό.
     Oι εκπαιδευτικοί ήταν και είναι συνειδητά με κάθε πρόσφορο τρόπο δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριες προσπαθώντας όπως πάντα να καλύπτουν τα κενά τις παραλείψεις και τα λάθη στις κεντρικές πολιτικές επιλογές του Υπουργείου για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ.

     Να μείνουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι απέναντι στον εφιάλτη της πανδημίας, να μείνουμε ενωμένοι απέναντι στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις κατά των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου.
Καλούμε το Δ. Σ. της ΟΛΜΕ να επιληφθεί ΤΩΡΑ του θέματος και να πάρει θέση.