14/6/21

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΘΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΑΣΕ-ΠΑΜΕ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Δ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ  ΣΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΌ ΤΟ ΝΟΘΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΑΣΕ-ΠΑΜΕ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 

Την περασμένη Τρίτη 8/6 το ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης τοποθέτησε προσωρινά σε οργανικές θέσεις τους νεοδιόριστους και τους αιτούντες βελτίωση συναδέλφους της Ειδικής Αγωγής παραβιάζοντας κατάφωρα το δίκαιο των τοποθετήσεων βάσει μορίων και των δηλώσεων προτίμησης.

Το ΠΥΣΔΕ τοποθέτησε υποχρεωτικά στα κενά των ειδικών Σχολείων αδιαφορώντας για την σειρά προτίμησης των δηλώσεων των συναδέλφων. Συνάδελφοι που είχαν περισσότερα μόρια από άλλους συναδέλφους, ενώ είχαν π.χ στις πρώτες οχτώ επιλογές τους Τμήματα Ένταξης τοποθετήθηκαν, επαναλαμβάνουμε υποχρεωτικά, στην 9η επιλογή τους που ήταν σε ειδικό  σχολείο . Με αυτήν την μεθόδευση συνάδελφοι με λιγότερα μόρια τοποθετήθηκαν σε τμήματα ένταξης παρότι αυτά είχαν δηλωθεί ως πρώτες επιλογές από συναδέλφους που είχαν περισσότερα μόρια.

Επισημαίνουμε ότι το ΠΥΣΔΕ σε καμία ανακοίνωση του δεν ενημέρωσε ότι οι τοποθετήσεις θα γίνουν με αυτήν την παράνομη διαδικασία.

Το ΠΥΣΔΕ συνεχίζοντας τις παράτυπες πρακτικές του  κοινοποίησε απόφαση ένταξης σε ειδική κατηγορία συναδέλφου ειδικής αγωγής στις 9/6. Δηλαδή μία μέρα μετά τις τοποθετήσεις των συναδέλφων τροποποίησε τον μοριακό πίνακα χωρίς να δώσει την δυνατότητα στους υπολοίπους συναδέλφους να υποβάλλουν νέες δηλώσεις τοποθέτησης.

Την Παρασκευή 11/6 ημέρα κατά την οποία θα εξεταζόταν οι ενστάσεις των θιγόμενων συναδέλφων πραγματοποιήσαμε με τους συναδέλφους παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Επισημάναμε στα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου ότι εκτός από τις διατάξεις του άρθρο 48 του ν. 4692/2020  το οποίο επικαλέστηκαν, υπάρχουν και οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν.4186/2013 που εξομοιώνει την Ειδική Αγωγή με την Γενική Εκπαίδευση σε ότι αφορά τις διαδικασίες τοποθετήσεων.

Τους προτείναμε να κάνουν τις διαδικασίες τοποθέτησης όπως σε άλλα ΠΥΣΔΕ, φέρνοντας συγκεκριμένο παράδειγμα που βάσει μορίων και δηλώσεων προτίμησης καλύφθηκαν όλα τα κενά των ειδικών σχολείων χωρίς να παραβιαστεί το δίκαιο των τοποθετήσεων. Τους προτείναμε, επίσης, να κάνουν τις τοποθετήσεις σε δυο φάσεις : στην πρώτη φάση για τα κενά των ειδικών σχολείων και στην δεύτερη για τα κενά τμημάτων ένταξης. Δεν αποδέχτηκαν καμία από τις προτάσεις μας και οριστικοποίησαν τις τοποθετήσεις χωρίς καμία αλλαγή. 

 

ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΑΣΕ-ΠΑΜΕ

 

Συνάδελφοι την  Πέμπτη 10/6 καταθέσαμε πρόταση για παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης στις 11/6 ημέρα κατά την οποία θα εξεταζόταν οι ενστάσεις των συναδέλφων.  ΔΑΚΕ και ΑΣΕ-ΠΑΜΕ δεν την υπερψήφισαν. Συμπορεύτηκαν πάλι κάνοντας πλάτες ο ένας στις επιδιώξεις του άλλου. Ο πρόεδρος της Δ΄ΕΛΜΕΘ Τ. Σαρδέλης, μέλος της ΔΑΚΕ, όχι μόνο δεν ψήφισε την πρόταση μας αλλά στήριξε σθεναρά την απόφαση του νόθου ΠΥΣΔΕ.

 Απαιτούμε την επανάληψη της διαδικασίας βελτίωσης και οριστικής τοποθέτησης των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής με βάση τα μόρια και τις δηλώσεις προτίμησης.

Καλούμε την Δ΄ΕΛΜΕΘ τις  ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και την ΟΛΜΕ να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν τις θέσεις του κλάδου για δίκαιες τοποθετήσεις με βάση τα μόρια και τις δηλώσεις προτίμησης.