20/12/23

Για την υποχρεωτική παρακράτηση της συνδρομής του σωματείου μέσω της μισθοδοσίας

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΑΓ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Δ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Για την υποχρεωτική παρακράτηση της συνδρομής του σωματείου μέσω της μισθοδοσίας

Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Δ' ΕΛΜΕΘ οι παρατάξεις ΔΑΚΕ,ΑΣΕ-ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ  υπερψήφισαν πρόταση για υποχρεωτική παρακράτηση της συνδρομής μέσω μισθοδοσίας.

Δηλώσαμε την διαφωνία μας και καταψηφίσαμε την πρόταση μιας και θεωρούμε ότι η συμμετοχή στο σωματείο θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησης των συναδέλφων.

Προτείναμε μιας και υπήρχε πλειοψηφία (ΔΑΚΕ ΑΣΕ-ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ) τουλάχιστον η συγκεκριμένη απόφαση να υλοποιηθεί με την αντίθετη διαδικασία από αυτήν που αποφασίστηκε. Δηλαδή οι συνάδελφοι να επιλέγουν με δήλωση τους αν επιθυμούν να γίνεται η παρακράτηση μέσω της μισθοδοσίας και όχι αφού έχει γίνει υποχρεωτική η παρακράτηση για όλους να δηλώνουν ποιοι επιθυμούν να μην γίνεται παρακράτηση από την μισθοδοσία.

Συνάδελφοι, εδώ και καιρό γίνεται προσπάθεια από συγκεκριμένες παρατάξεις να περάσει ο έλεγχος των σωματείων στο Κράτος. Εμείς δηλώνουμε από τώρα ότι αν εφαρμοστεί από την ΕΛΜΕ η συγκεκριμένη απόφαση θα δηλώσουμε μαζικά την διαφωνία μας. Ελπίζουμε ότι θα μας δίνεται η δυνατότητα πληρωμής συνδρομής απευθείας στην ΕΛΜΕ.