20/6/18

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Στα χέρια του Κυβερνητικού Συνδικαλισμού ανύπαρκτη η ΟΛΜΕ

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: 
Στα χέρια του Κυβερνητικού Συνδικαλισμού ανύπαρκτη η ΟΛΜΕ

(Η πάρακατω καταγγελία κατατέθηκε στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στην χθεσινή συνεδρίαση και καταψηφίστηκε για λόγους ευνόητους από ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ. Τα δύο μέλη της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ ήταν απόντα από την συνεδρίαση )

Καταγγέλλουμε  τις δυνάμεις του Κυβερνητικού Συνδικαλισμού ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ για την αφωνία που επέδειξε η ΟΛΜΕ  για το ζήτημα της καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων που συμμετέχουν στις επιτροπές επιλογής μαθητών Α΄ Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων.

Ενώ σε ανάλογη περίπτωση το 2010 (βλ. εδώ), όταν προφανώς ήταν άλλες οι πολιτικές τους στοχεύσεις, έβγαλαν απόφαση με την οποία καλούσαν τους συναδέλφους να απέχουν από την βαθμολόγηση γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτσι ώστε να πιεστεί η τότε Κυβέρνηση και να διασφαλίσει τις αποζημιώσεις των συναδέλφων που συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τώρα σφυρίζουν αδιάφορα.

Τηρούν σιγήν ιχθύος, παρότι στην φετινή ανακοίνωση της Δ' ΕΛΜΕΘ (βλ. εδώ), η οποία τους κοινοποιήθηκε πριν από πολλές μέρες, καταγγείλαμε ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής εισάγει τις πιο βάρβαρες πρακτικές των εργοδοτών  στην Δημόσια εκπαίδευση. Προτείνει στους συναδέλφους που συμμετέχουν στις επιτροπές εξετάσεων να ανταλλάξουν την υπερεργασία-υπερωρία που παρέχουν στις μέρες των εξετάσεων με άδεια που θα δίνεται όταν δεν παρακωλύεται το εκπαιδευτικό και διοικητικό τους έργο. Δηλαδή δούλεψτε 10,12 ή 14 ώρες την μέρα όταν η υπηρεσία-επιχείρηση θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη και πάρτε άδεια όταν η εργοδοσία αποφασίσει ότι δε σας χρειάζεται.

Ιδιαίτερα φέτος απέδειξαν ότι ο Κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν έχει όρια, όταν ο μοναδικός του στόχος είναι, όπως φαίνεται, να αναχαιτίσει την οποιαδήποτε προσπάθεια αντίδρασης  απέναντι στις πολιτικές των περικοπών όλων των ως τώρα Κυβερνήσεων.

Δεν έβγαλαν, έστω για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των συναδέλφων, ούτε την τυπική ανακοίνωση συμπαράστασης στους συναδέλφους, που έβγαζαν τα προηγούμενα χρόνια.