21/6/18

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης - Καταγγελία για τη Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
                                                                                                              20-6-2018

(Η παρακάτω ανακοίνωση κατατέθηκε πριν από καιρό στο Δ.Σ. της Δ΄ΕΛΜΕΘ και μετά από πολλές και μακροχρόνιες «διαβουλεύσεις» δεν υπερψηφίστηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ ψήφισαν λευκό. Τα δύο μέλη της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ ήταν απόντα από την συνεδρίαση)

Καταδικάζουμε την στάση της Διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης
Διότι:

α) Προσπάθησε να περικόψει σχολικό περίπατο. Σε αίτημα του 15 μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου για τον προσδιορισμό ημερομηνίας σχολικού περιπάτου απάντησε ότι δεν τον δικαιούνται λόγω κατάληψης, παρά τις εντελώς αντίθετες αποφάσεις της σχολικής κοινότητας. Στη συγκεκριμένη συνάντηση  απαξίωσε τον εκλεγμένο Πρόεδρο του δεκαπενταμελούς  λέγοντας ότι τον θεωρεί ανύπαρκτο.

β) Προβαίνει σε αντισυναδελφικές συμπεριφορές. Συγκεκριμένα, σε θέμα καταγραφής στοιχείων του σχολείου στο my school στοχοποίησε τους συναδέλφους που έχουν αναλάβει την καταγραφή θεωρώντας τους υπεύθυνους για το πρόβλημα. Στην απάντηση που δόθηκε από τους υπεύθυνους συναδέλφους ότι έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και ότι δεν είναι, αποδεδειγμένα, υπαίτιοι για το ζήτημα η Διευθύντρια ανταπάντησε λέγοντας ότι δεν είναι συνεργάσιμοι!!!!!
Και όλα αυτά μέσα στις μέρες της αργίας του Πάσχα που από ότι φαίνεται μονομερώς η Διευθύντρια θεωρεί ότι  είναι εργάσιμες μέρες!!!! 

γ) Σε συνάντηση της με μέλη, του Συλλόγου Γονέων και του δεκαπενταμελούς συμβουλίου κάλεσε την αστυνομία για να τους φρονηματίσει.

Η Κυβέρνηση  με τον  νόμο επιλογής στελεχών Διοίκησης επέβαλλε με το στανιό διευθυντές που είχαν απορριφθεί από το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των Συλλόγων Διδασκόντων στη διαδικασία επιλογής του 2015, όπως έγινε και στην περίπτωση του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας έτσι όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να δυναμιτιστεί το παιδαγωγικό κλίμα στα σχολεία. Η Κυβέρνηση χρησιμοποιώντας προσχηματικά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας μας έκρινε ανίκανους να συμμετέχουμε ουσιαστικά στην επιλογή των διευθυντών. Για τα γεράκια του νεοφιλελευθερισμού η συμμετοχή των εργαζομένων στην διαχείριση του παραγόμενου έργου απαγορεύεται δια ροπάλου. Η δε γνωμοδότηση του κουτσουρεμένου «Συλλόγου Διδασκόντων» , που διαμέσου αυτής, η Κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει την κουλτούρα της συστημικής αξιολόγησης , αλλά και να αποσπάσει τη συναίνεση μας στη διαδικασία , είχε ως στόχο να προλειάνει το έδαφος για να περάσει και να εφαρμοστεί χωρίς αντιστάσεις ο Νόμος για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση των στελεχών.
Ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία οι αντιπαιδαγωγικές και αντισυναδελφικές πρακτικές δεν θα περάσουν.