18/3/21

20 Μάρτη: Διεθνής μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο Συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12:00 μ.μ.

 ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Δ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

( Το παρακάτω κείμενο κατατέθηκε στο Δ.Σ. της Δ΄ΕΛΜΕΘ και δεν υπερψηφίστηκε από ΔΑΚΕ-ΑΣΕ. Ούτε η συνθετική μας πρόταση για συμμετοχή της ΕΛΜΕ στο συλλαλητήριο με απλό κάλεσμα και χωρίς κείμενο-πλαίσιο έγινε αποδεκτή.)

 20 Μάρτη: Διεθνής μέρα  κατά του ρατσισμού και του φασισμού

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο

Συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12:00 μ.μ.

 Στις 20 Μάρτη δεκάδες κινήματα σε όλο τον κόσμο μας συμμετέχουν στη Διεθνή Μέρα Δράσης ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν φυλετικά άνθρωποι ανώτεροι και κατώτεροι, με όσους αντιλαμβάνονται ότι τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, δηλαδή των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου, είναι και δικά μας δικαιώματα. Το δικαίωμα στην παιδεία, στην υγεία, στην εργασία και την ελευθερία.

Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνηση και της ΕΕ που χτυπά πρόσφυγες και μετανάστες που βίαια επαναπροωθεί προσφυγόπουλα πίσω στις κατεστραμμένες πατρίδες τους, όπως έγινε πρόσφατα στη Σάμο,  που έχει εγκλωβίσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε συνθήκες που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, χωρίς καμία φροντίδα και μέσα προστασίας για την υγεία τους είναι επίθεση σε όλους τους φτωχούς και καταπιεσμένους εντός και εκτός συνόρων.

Η προσφυγιά δεν είναι έγκλημα, οι κατατρεγμένοι των πολέμων, των δικτατοριών, της πείνας και της κλιματικής καταστροφής είναι καλοδεχούμενοι! Είμαστε στο πλευρό τους, ειδικά σε μια εποχή που η φτώχεια θεωρείται έγκλημα και ατομική ευθύνη, τα παιδιά μας “βιάζονται” , διαπομπεύονται ή σκοτώνονται από τις κάθε είδους εξουσίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων μπαίνουν σταδιακά  στο “γύψο”.

·Διεκδικούμε όλα τα προσφυγόπουλα να πάνε στα σχολεία χωρίς αποκλεισμούς. Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών για τη λειτουργία τάξεων υποδοχής. Να μεριμνήσει και να αναλάβει το κράτος την ασφαλή μετακίνησή τους στα σχολεία.

·Διεκδικούμε να προγραμματιστεί άμεσα ο μαζικός εμβολιασμός των προσφύγων και των εργαζόμενων στα στρατόπεδα και να δοθεί ΑΜΚΑ σε όλους για πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς αποκλεισμούς.

·Διεκδικούμε άσυλο, νομιμοποίηση και στέγη για πρόσφυγες και μετανάστες. Να μπει τέλος στο αίσχος των στρατοπέδων-γκέτο προσφύγων, από την Ορεστιάδα και το Καρά Τεπέ μέχρι τη Μαλακάσα και τον Ελαιώνα. Να δοθούν ξενοδοχεία και σπίτια σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια για την στέγαση όλων των προσφύγων, των αστέγων και των Ρομά.

· Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να σταματήσουν οι απελάσεις και οι παράνομες επαναπροωθήσεις που οδηγούν στον θάνατο στον Έβρο και στο Αιγαίο.

Δείξαμε τη δύναμη του συλλογικού αγώνα και στις 7 Οκτώβρη! Τότε ο λαός και πάλι, όλες και όλοι μαζί ενωμένοι, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, άλλες συλλογικότητες, μετανάστες και πρόσφυγες, συμμετέχοντας στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, συμβάλαμε αποφασιστικά μετά το ξεσκέπασμα και στην καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Συμμετέχουμε στις 20 Μάρτη  στο συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12:00 μ.μ.

 Καλούμε τους συναδέλφους να προχωρήσουν σε αντιρατσιστικές δράσεις και συζητήσεις την Παρασκευή, 19 Μάρτη.

 

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ