5/2/21

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ - Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση Σάββατο 6 Φλεβάρη, 12:00, πλατεία Αριστοτέλους

AΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Δ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ, ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση Σάββατο 6 Φλεβάρη, 12 μ., πλατεία Αριστοτέλους

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να αξιοποιεί την πανδημία για την ψήφιση και την προώθηση εκατοντάδων αντιλαϊκών, αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών νομοσχεδίων και μέτρων. Ταυτόχρονά εκμεταλλεύεται την πανδημία για να ανακόψει τις μαζικές κινητοποιήσεις που προκαλεί το μπαράζ αντιδραστικών μέτρων με χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις, αυταρχισμού και καταστολής, ενώ προσβλέπει και στην επέκταση μόνιμης κατάστασης απαγορεύσεων, ελέγχων και επιτήρησης. Επιδιώκει την επιβολή σιωπής νεκροταφείου και τρομοκρατίας προς κάθε φωνή και μαζική δράση που αποκαλύπτει τις ευθύνες της και μάχεται για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

 

Κορύφωση της τρομοκρατικής εκστρατείας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση δια του υπουργείου προστασίας και προσωπικά του ίδιου του ανεκδιήγητου υπουργού, κου Χρυσοχοϊδη ήταν η απαγόρευση της Πορείας και των εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου σε όλη τη χώρα, η απόπειρα απαγόρευσης των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 26 Νοέμβρη, καθώς και οι απαγορεύσεις στις 6 Δεκέμβρη όπου το μέγεθος της τρομοκρατίας που επιχειρήθηκε από τις κρατικές δυνάμεις ξεπέρασε κάθε όριο. Η τρομοκρατία δεν πέρασε, παρά τις αστυνομικές επιθέσεις, τη βία και την άγρια καταστολή, με την αποφασιστική στάση αγωνιστών και του κινήματος  γιατί συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σε όλη τη χώρα.

 

Η κυβερνητική τρομοκρατία συνεχίστηκε με το όργιο καταστολής της αστυνομίας στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στις 21/1 και τις βίαιες συλλήψεις τριών φοιτητών. Με τη νέα απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων πάνω από 100 ατόμων για τις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις στις 28/1 ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο Κεραμέως–Χρυσοχοΐδη.  Για μια ακόμη φορά οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, οι ΕΛΜΕ, οι Σύλλογοι ΠΕ και οι άλλες συλλογικότητες στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις έσπασαν στην πράξη την αστυνομοκρατία και την καταστολή με τις μαζικές πορείες που πραγματοποίησαν.

 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το δόγμα «νόμος και τάξη», τα ΜΑΤ, τις εξοντωτικές ποινές και τα πρόστιμα, τις συλλήψεις, τις απαγορεύσεις των συλλαλητηρίων, με νομικό οπλοστάσιο τον πρόσφατο νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, αναβαθμίζει την κρατική καταστολή στήνοντας το αντιδημοκρατικό καθεστώς για μόνιμη απαγόρευση των κινητοποιήσεων, παραβιάζοντας στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

 

Με την κοροϊδία περί δήθεν «υγειονομικών» μέτρων προσπαθεί να καλύψει χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις! Μιλά  για προστασία δήθεν της δημόσιας υγείας όταν εγκληματεί σε βάρος του ελληνικού λαού με τη διαχείριση της πανδημίας. Είναι φανερό πως επιδιώκει να τρομοκρατήσει λαό και νεολαία, να φιμώσει κάθε μαχόμενη δύναμη  και έτσι να προωθήσει τη βάρβαρη πολιτική της ανενόχλητη. Ιδιαίτερα στην εκπαίδευση θέλει να δημιουργήσει κλίμα υποταγής και αποδοχής των αντιδραστικών νομοσχεδίων που φέρνει το ένα μετά το άλλο (Επαγγελματική Εκπαίδευση, εισαγωγή στα ΑΕΙ, αξιολόγηση, αστυνομία στα ΑΕΙ, αύξηση ωραρίου νηπιαγωγών, κ.ά.).

 

Σημαντική πλευρά αυτής της επίθεσης είναι η άσκηση δικαστικών διώξεων και η επιβολή εξοντωτικών προστίμων, που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, δήθεν για υγειονομικούς λόγους, αλλά στην ουσία ως πολιτική τιμωρία. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση στις 17 Νοέμβρη, στις 6 Δεκέμβρη, στις 21 και 28 Γενάτη έκανε πρόβα εφαρμογής του νόμου περιορισμού του δικαιώματος της διαδήλωσης που ψήφισε εν μέσω πανδημίας και επιδιώκεται να έχει γενική ισχύ.

 Εκατοντάδες είναι οι διώξεις, προσαγωγές και συλλήψεις, αλλά και τα πρόστιμα. Ενδεικτικά αναφέρουμε 142 διώξεις στις 17 Νοέμβρη (92 πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη και 6 συλλήψεις, 23 συλλήψεις και πρόστιμα στα Γιάννενα). 374 ήταν οι προσαγωγές και τα πρόστιμα στις κινητοποιήσεις στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στις 21/1 προχώρησαν σε αναίτιες συλλήψεις τριών φοιτητών με πρωτοφανή βίαιο τρόπο στη Θεσσαλονίκη.

ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

 

Με τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μας υπερασπίζουμε τα δικαιώματά μας και τις λαϊκές ελευθερίες Ορθώνουμε τείχος υπεράσπισης και  έμπρακτης αλληλεγγύης σε όσους αγωνίζονται και διώκονται για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις .

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν το Σάββατο 6/2, στις 12.00 μ. στη συγκέντρωση που οργανώνουν σωματεία, συνδικαλιστικές οργανώσεις και η «Επιτροπή Αλληλεγγύης για την υπεράσπιση σε διωκόμενους για την ελευθερία» που έχει συγκροτηθεί.

·        Να σταματήσουν οι διώξεις, να αποσυρθούν οι κατηγορίες, να διαγραφούν τα πρόστιμα.

·        Κάτω τα χέρια απ’ τις ελευθερίες μας! Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις!

·        Κάτω τα χέρια από το Άσυλο, τις Συγκεντρώσεις, την Απεργία και τις Διαδηλώσεις!

·        Καταδικάζουμε την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ,ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 6/2 στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους