26/2/21

Συντριπτική συμμετοχή των σχολείων και των συναδέλφων της Δ' ΕΛΜΕΘ στην απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης! Να μην επιτρέψουμε τον εκφυλισμό των συλλογικών διαδικασιών στους συλλόγους διδασκόντων που επιχειρούν ορισμένοι Διευθυντές

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Δ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Συντριπτική συμμετοχή των σχολείων και των συναδέλφων της Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στην απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης!  

 

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τα σχολεία

που τάσσονται με την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

 

Να μην επιτρέψουμε τον εκφυλισμό των συλλογικών διαδικασιών

στους συλλόγους διδασκόντων που επιχειρούν ορισμένοι Διευθυντές

 

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τα σχολεία που ανταποκρίνονται μαζικά και συμμετέχουν συντριπτικά στη μεγάλη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, υπερασπίζοντας το δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μας.

Από τα 61 σχολεία ης Δ΄ΕΛΜΕ-Θ, έγινε σύγκληση συνεδρίασης στα 55.
Οι συνάδελφοι/ισσες σε 49 από τα 55 σχολεία τάχθηκαν με την απεργία-αποχή και η συνεδρίαση του συλλόγου δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας.
Μόνο  6 σχολεία δεν συμμετέχουν στην απεργία-αποχή και πληροφορούμαστε ότι σε 2 από αυτά υπήρξε αλλοίωση απαρτίας - παράνομη σύγκληση συλλόγου ενώ σε 6 σχολεία, πού στην πλειονότητα τους έχει ήδη συγκεντρωθεί ο αριθμός δηλώσεων για την έλλειψη απαρτίας, εκκρεμεί η σύγκληση της ειδικής συνεδρίασης.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ

Δεν θα επιτρέψουμε καμία λαθροχειρία-αλλοίωση στην διαπίστωση της απαρτίας του Συλλόγου Διδασκόντων. Στους απόντες προσμετρούνται, εκτός από τους απεργούντες-απέχοντες, και όσοι ανήκουν στην Δύναμη του Συλλόγου Διδασκόντων, και δεν είναι για οποιοδήποτε λόγο παρόντες στην ειδική συνεδρίαση. Η διαπίστωση της απαρτίας, για την νόμιμη σύγκληση του Συλλόγου Διδασκόντων, γίνεται όταν οι παρόντες είναι περισσότεροι από τους απόντες ( 50+1 ).

Αποτελεί ελπιδοφόρα εξέλιξη η σχεδόν καθολική συμμετοχή των συναδέλφων και πιστεύουμε  ότι  τις επόμενες μέρες το σύνολο των σχολικών μας μονάδων θα έχει τοποθετηθεί με την πλευρά του εκπαιδευτικού κινήματος και της απεργίας- αποχής κόντρα στην κ. Κεραμέως και τα αντιδραστικά σχέδια της Κυβέρνησης.

Είναι απολύτως φανερό ότι ειδικές συνεδριάσεις για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ελλείψει απαρτίας και επομένως η συγκρότηση των ομάδων και οι αξιολογικές διαδικασίες που προβλέπονται από την Υ.Α. δεν θα υλοποιηθούν στα σχολεία μας.

Καλούμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους των σχολείων που εκκρεμούν σύλλογοι, να  υπογράψουν άμεσα  και συλλογικά τη  δήλωση  της  ΟΛΜΕ  για συμμετοχή στην απεργία – αποχή. Όταν υπογράψει η πλειοψηφία των συναδέλφων, ο  Σύλλογος Διδασκόντων για την ειδική συνεδρίαση δεν πραγματοποιείται  γιατί δεν υπάρχει απαρτία.

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!